2021-01-26

FİNAL TELAFİ SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

2020-2021 Güz Yarıyılı Final sınavlarında herhangi bir nedenle sorun yaşayan öğrencilerimiz için final mazeret sınavı yapılmayacaktır. Final sınavlarında sorun yaşayan öğrencilerimiz bütünleme sınavlarına gireceklerdir.
Bütünleme sınavlarında sorun yaşayan öğrencilerimiz için bütünleme mazeret sınavları yapılacaktır.

Sınavlarda mağduriyet yaşanmaması adına aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi son derece önemlidir.
  • Her sınav için sınav başlama ve sınav bitiş saatleri belirlenmiştir. Sınav bitiş saati itibariyle devam etmekte olan bir sınav bile sonlanacaktır. Öğrencilerimiz sınav başlama ve bitiş saatini dikkatli olarak takip etmeleri önemlidir.

Örneğin; Sınav süresi 30 dk. olan bir sınavın bitiş saati 12:00 ise ve öğrenci sınavı yapmak için 11:45’te sınava başlasa bile, sınavı yapması için 15 dakikası vardır.

Uzaktan eğitim vasıtasıyla uygulanan sınavlarda sorun yaşamamak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önemle rica olunur.

• Bilgisayarınızın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.
  • Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.
  • Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.
  • Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.
  • Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. “Kapat” tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.
  • Tarayıcınızda “Geri” tuşuna basmayınız.
  • Farklı cihazda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.
  • İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.
  • NKU UZEM sistemi üzerinden dersin tanımlanmış sınavına giriş yapmayan öğrenciler başarısız sayılacaktır.
  • Ara sınavı ödev şeklinde yapılacak dersler için son teslim tarihi, çizelgede belirtilmiştir.
  • NKU UZEM sistemi üzerinden gerçekleştirilen sınavlarda Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.
  • Dönem sonu sınavlarında herhangi bir sebeple sınava giremeyen veya sınavdan herhangi bir sebeple atılanlar için kesinlikle telafi sınavı açılmaz.Dönem sonu sınavlarının telafisi bütünleme sınavlarıdır.

Bilgisayarınız veya uzaktan eğitim sistemine bağlandığınız cihazınızın saat ayarları aşağıdaki gibi olmalıdır.

Sınav esnasında yaşayacağınız sorunlarda sınavın sorumlu öğretim elemanına veya birim uzaktan eğitim koordinatörüne ivedilikle bilgi veriniz.