Şarköy Meslek Yüksekokulu
2022-11-26

Dünya Helal Zirvesi ile eş zamanlı gerçekleşen Dünya Aşçılar Şampiyonasında Aşçılık Programı Öğretim Elemanlarımız; Öğr. Gör. Sinem AKMAN ve Öğr. Gör. Furkan Burak Jüri Üyesi olarak görev almışlardır.



 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde düzenlenen “World Halal Summit” katılım sağlandı. 

Dünya Helal Zirvesi, “Sürdürülebilir Ticaret İçin Helal Endüstrisini Her Yönüyle Keşfedin” teması altında 24-27 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi / Yeşilköy’de organize edilmiştir. İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliği ile başta Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı olmak üzere, ilgili Bakanlık ve kurumların katkı ve destekleriyle 8.si düzenlenen Dünya Helal Zirvesi, her yıl 90’ı aşkın ülkeden, dünyanın dört bir yanından önde gelen akademisyenleri, araştırmacıları, paydaşları ve iş adamlarını helal endüstrisinin öncüleri ve politika yapıcıları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Dünya Helal Zirvesi ile eş zamanlı gerçekleşen Dünya Aşçılar Şampiyonası kapsamında düzenlenen yemek yarışmalarında Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Elemanlarımız; Öğr. Gör. Sinem AKMAN ve Öğr. Gör. Furkan Burak Jüri Üyesi olarak görev almışlardır.