2025-06-04
T.C. Filibe Başkonsolosluğu Türk Mutfağı Etkinlikleri

21-27 Mayıs tarihlerini kapsayan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortaklığıyla Türk yemeklerinin lezzetleri Bulgaristan’ın Filibe Kentinde tanıtıldı.
T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan KÜNGERÜ ve eşi Sinem KÜNGERÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, Türk Mutfağının zengin lezzetlerini ve kültürel mirasını Bulgaristan vatandaşlarına tanıtma amacıyla gerçekleştirildi.
Bu yılki program, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile hazırlandı. Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sinem AKMAN, Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL ve Öğr. Gör. Aygün KALIN’ın hazırladığı özel yemekler davetlilere ikram edildi.
Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşide katılım sağladı, Küngerü, bu katkıları için Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e teşekkür ederek, kendisini ve eşini etkinlikte ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.
Filibe Merkez İlçe Başkanı Georgi STAMENOV, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri ve medya mensupları da etkinliğe katılım sağladı.
Bu yıl etkinlik, “Türk Ev Yemekleri” konseptiyle öğretim elemanlarımız tarafından hazırlanıp sunuldu. Misafirlere sıralı tadım menüsü olarak; Tarhan Çorbası, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Tepsi Böreği, Mantı, Tavuklu Nohutlu Pilav, Kuru Köfte, Piyaz, tatlı olarak Tavuk Göğsü, Baklava, içecek olarak ta Limonta ve Ayran ikram edildi.