Şarköy Meslek Yüksekokulu
2025-05-22

Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri




 

21-27 Mayıs Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Şarköy Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Şarköyün yöresel lezzetlerinden oluşan bir menü hazırlayarak ikramda bulundu.
Şarköy mutfağı lezzetlerinden Sparnik, Gacal Mantısı, Ayva Aşı, Pekmezli Zerde, Tavuklu Kapama, Oğlak Kapama, Mürdüklü Yaprak Sarma, Kaymaklı Dızmana, Karides Salatası, Karides Güveç hazırlayan öğrencilerimiz mutfak kültürünün yaşatılması için konuklara bilgilendirmelerde bulundu. Hazırlanan yemeklerin yanında Şarköy’e ait kiraz, zeytinyağı, zeytin, sirke, üzüm suyu ikramı edildi. 
22 Mayısta düzenlenen etkinlikte Öğr.Gör Furkan Burak ÜNAL, Öğr.Gör. Aygün KALIN, Öğr.Gör. Sinem AKMAN’ın eşliğinde öğrencilerimizin hazırladığı lezzetler büyük beğeni topladı.