2011-11-15

Şarap fabrikalarına teknik gezi

28.10.2011 tarihinde Şarap Üretim Teknolojisi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri yöremizdeki şarap işletmelerini gezdiler.İlk olarak Eriklice’deki Gülor Şarapçılığa uğradılar. Gülor Şarapçılık üretim sorumlusu ve yüksekokulumuz Şarap Üretim Teknolojisi Programı mezunu Burcu Ateşer öğrencilere işletme ve üretim ekipmanları hakkında bilgi verdi. İşletmeyi gezdirdi.Ardından Mürefte Bağcı Şarapçılık, Sevilen Şarapçılık ve Kutman Şarapçılığa uğradılar.Kutman Şarapçılık bünyesinde bulunan Türkiye’deki ilk şarap müzesi olan Kutman Şarap müzesi gezdiler.Mürefte’deki öğlen yemeğinin ardından son olarak  Hoşköy Anonim Şirketi gezildi. Hoşköy Anonim Şirketi üretim sorumlusu ve yüksekokulumuz Şarap Üretim Teknolojisi Programı mezunu Erdem Alimler işletmeyi gezdirip öğrenciye tadım yaptırdı.