2010-12-07

Şarap Tat ve Aroma Maddeleri Konferansı

Sunuma Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Elman Bahar, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Korkutal, öğretim görevlileri, çok sayıda öğrenci ve Şarap Üreticileri katıldı.

Sunum öncesi Yüksekokulumuzda bulunan Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Programı Uygulama Tesisini gezen Dr. Kotseridis, öğrenciler ve öğretim görevlileriyle birlikte uygulama tesisinde öğrencilerin üretmiş olduğu şarapların tadına baktı ve duyusal özelliklerini yorumladı.

Konuşmasına Tarih sürecinde Şarap Üretimi ve Bağcılıktaki teknolojik gelişmeleri anlatarak başlayan Dr. Kotseridis, Şaraplardaki Tat ve Aroma Bileşenleri hakkında bilgi verdi. Sunumun Fransızca’dan Türkçe’ye tercümesini Yrd. Doç. Dr. Elman Bahar yaptı. Dr. Kotseridis sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.