Şarköy Meslek Yüksekokulu
2022-11-23

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği ‘ Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları’ hakkında gerekli önlemlerin alınması ile ilgili toplantıya katılım sağlandı.




 

 İlimizde bulunan Somut Olmayan Kültürel Miras unsurları hakkında (kimlik saptama, koruma, yaşatma, arşivleme,araştırma, geliştirme, teşvik etme ve gelecek nesillere aktarma vb.) gerekli önlemlerin alınması ile ilgili değerlendirmelerin yapılması amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn Ahmet HACIOĞLU Başkanlığında 23.11.2022 Çarşamba günü, Somut Olmayan Kültürel Miras toplantısı gerçekleştirilmiştir.  Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Folklor Araştırmacıları Halime ÖZGÜR ve Halil YORUÇ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Memur Birgül YILMAZ, Namık Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Öğr. Üyesi Okşan TANDOĞAN, Doç. Dr. Mehmet Güven AVCI, Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Serkan AYDIN, Müdür Yardımcısı Sinem AKMAN,  Öğretim Görevlisi Furkan Burak ÜNAL, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Ömer ÇELİK, Süleymanpaşa Belediyesinden Şube Müdür Vekili Suat DURMAZ, Tekirdağ Müze Müdürlüğünden Uzman Levşa ERDEM, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin BAYOL, Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai KURT katılım sağlamıştır. 

Toplantıda alınan kararlar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına Kasım ayında gönderilecek olan Somut Olmayan Kültürel Miras unsurlarının değerlendirilmeleri gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca Mayıs 2023 tarihinde gönderilmesi planlanan unsurların da tespiti yapılmıştır.