Şarköy Meslek Yüksekokulu
2023-05-25

Tekirdağ NKU’ de Türk Mutfağı Haftası Kutlandı




 

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu, Hayrabolu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Hayrabolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Semih ÖZKAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şarköy MYO Aşçılık Programı öğrencileri tarafından Osmanlı saray lezzetlerinden Demirhindi Şerbeti yapıldı. Hazırlanan lezzetlerin sunumu ve tanıtımı gerçekleştirildi. Hayrabolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da Tekirdağ'ın coğrafi işaretli meşhur Hayrabolu Tatlısı ziyaretçilere ikram edildi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmada, “Türk ve Osmanlı Mutfağının lezzetleri tartışılmaz. Ancak özellikle uluslararası arenada bu lezzetleri marka haline getirmek gerekir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendinin öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığımızın himayeleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesiyle bu yıl 2. kez düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’, işte tam da bu amacı hayata geçirecek takdire şayan bir girişimdir. Geçtiğimiz yıl da benzer şekilde Üniversitemizde kutlamıştık. Gastronomi konusunda Şarköy Meslek Yüksekokulumuz ve öğrencileri ise zaten aldıkları ödüllerle göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Bugün burada yine çok kıymetli ve şifalı bir lezzeti hazırlayıp bize ikram ettiler. Hayrabolu Belediyesi de coğrafi işaret aldığı meşhur Hayrabolu tatlısı ile etkinlikte yer aldı. Desteklerinden dolayı Hayrabolu Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman İNAN’a teşekkür ederim. Tekirdağ’ımızın kültürel ve turistik değerine katkı yapan bu organizasyonun hazırlanmasındaki paydaşlığı dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ahmet HACIOĞLU’na da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.