Gastroekonomi Zirvesi
Aşçılık programı Öğr. Gör. Sinem Akman ile Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Uçuk ve öğrenciler, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Global GastroEkonomi Zirve’sine katılım sağladılar. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Zirve’ye Türkiye’den ve dünyadan gastronomi alanında çalışmalar yürüten akademisyenler, sektör temsilcileri ve alana ilgi duyan bir çok profesyonel katılım sağladı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı Zirve’de Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlber Ortaylı, Oxford Üniversitesi’nden Prof. Charles Spence gibi akademisyenlerin yanı sıra Michelin Yıldızlı Şef Maksut Aşkar, Cem Mansur ve Bihter Ayyıldız gibi şefler de sunum gerçekleştirdiler. Gün boyu devam eden programlarda turizm sektörünün özellikle yiyecek içecek işletmeleri ve ekonomik yansımaları ele alındı.