Şarköy Meslek Yüksekokulu
2025-05-22

Şarköy Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencileri Şarköy’ün Unutulan Lezzetlerini Tanıttı




 

 
 
Türk Mutfağı Haftası, Anadolu’nun binlerce yıllık bereketli topraklarında yoğrulan, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin izleriyle zenginleşen gastronomi kültürümüzü, geniş kitlelerle buluşturmaya devam ediyor. Her yıl 21–27 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde ve tüm dünyada etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl mutfak kültürümüzün yapıtaşları olan “Türk Mutfağı’nın Klasik Yemekleri” ile kültürlerarası köprü kurmayı hedefliyor.
 
Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2025 yılı Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Şarköy Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Şarköyün yöresel lezzetlerinden oluşan bir menü hazırlayarak ikramda bulundu.
Aşçılık Programı, geleneksel mutfak kültürünü yaşatmayı ve öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bu tür etkinliklerle, hem uygulamalı deneyim imkânı sunmakta hem de öğrencilerin ortaya koyduğu ürünlerin beğeni toplaması sayesinde motivasyonlarını artırmaktadır. Aynı zamanda, bu çalışmalar Şarköy’ün gastronomi turizmi potansiyeline katkı sağlayarak bölgenin tanıtımına ve gelişimine de önemli bir zemin oluşturmaktadır.
Şarköy Kaymakamı Sayın Dr. Ahmet Naci HELVACI, Tekirdağ İl Kültür Müdürü Sayın Ömer Faruk KARAKÜÇÜK, Şarköyün kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve basın mensuplarının katılımlarından oluşan etkinlikte, Şarköy mutfağı lezzetlerinden Sparnik, Gacal Mantısı, Ayva Aşı, Pekmezli Zerde, Tavuklu Kapama, Oğlak Kapama, Mürdüklü Yaprak Sarma, Kaymaklı Dızmana, Karides Salatası, Karides Güveç hazırlayan öğrencilerimiz mutfak kültürünün yaşatılması için konuklara bilgilendirmelerde bulundu. 
 
Hazırlanan yemeklerin yanında Şarköy’e ait kiraz, zeytinyağı, zeytin, sirke, üzüm suyu ikramı edildi. 
22 Mayısta düzenlenen etkinlikte Öğr.Gör Furkan Burak ÜNAL, Öğr.Gör. Aygün KALIN, Öğr.Gör. Sinem AKMAN’ın eşliğinde öğrencilerimizin hazırladığı lezzetler büyük beğeni topladı.