Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP209 | Bilgisayara Giriş |
![]() |
1 | 1 | 2 |
STP109 | Botanik |
![]() |
3 | 0 | 2 |
STP203 | Genel Bağcılık |
![]() |
2 | 2 | 4 |
STP102 | Laboratuar Tekniği |
![]() |
2 | 2 | 4 |
MTE008 | Matematik |
![]() |
2 | 1 | 2 |
STP108 | Şarapçılık Alet ve Makineleri |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP107 | Toprak Bilgisi |
![]() |
2 | 0 | 2 |
TDİ101 | Türk Dili I |
![]() |
2 | 0 | 2 |
YDİ105 | Yabancı Dil I (İngilizce) |
![]() |
2 | 0 | 4 |
Seçmeli | 1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)() | 4 | |||
STP111 | İnorganik kimya |
![]() |
1 | 2 | 2 |
STP112 | Mikrobiyoloji |
![]() |
2 | 2 | 2 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP202 | Fermantasyon Teknolojisi |
![]() |
2 | 0 | 3 |
STP313 | Gübreler ve Bitki Besleme |
![]() |
3 | 0 | 2 |
İSG009 | İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP204 | Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri |
![]() |
2 | 2 | 4 |
STP315 | Şarap Teknolojisi 1 |
![]() |
2 | 2 | 5 |
TDİ102 | Türk Dili II |
![]() |
2 | 0 | 2 |
YDİ106 | Yabancı Dil II (İngilizce) |
![]() |
2 | 0 | 4 |
Seçmeli | 1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)() | 6 | |||
STP208 | Bitki Fizyolojisi |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP211 | Ekoloji |
![]() |
2 | 0 | 2 |
STP213 | Organik Kimya |
![]() |
1 | 2 | 2 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
STP319 | Bağ Hastalık ve Zararlıları |
![]() |
2 | 2 | 5 |
STP414 | Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı |
![]() |
2 | 2 | 4 |
STP415 | Degüstasyon Tekniği |
![]() |
2 | 2 | 4 |
STP417 | Şarap Teknolojisi 2 |
![]() |
2 | 2 | 4 |
STP301 | Şarap Teknolojisi I |
![]() |
2 | 2 | 6 |
STP416 | Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri |
![]() |
2 | 2 | 4 |
Seçmeli | 2.sınıf güz dönemi (9AKTS)() | 9 | |||
STP308 | Alkollü İçkiler Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
STP309 | Beslenme İlkeleri |
![]() |
3 | 0 | 4 |
STP423 | Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi |
![]() |
2 | 0 | 4 |
Toplam AKTS: | 36 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
STJONL | Staj |
![]() |
0 | 0 | 2 |
MYOSTJ01 | Staj |
![]() |
0 | 2 | 5 |
Seçmeli | 2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() | 25 | |||
ART009 | Araştırma Teknikleri |
![]() |
0 | 2 | 5 |
STP403 | Degüstasyon Tekniği |
![]() |
2 | 2 | 5 |
ASC401 | Gıda Saklama Teknikleri |
![]() |
2 | 0 | 3 |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi |
![]() |
2 | 0 | 10 |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması |
![]() |
3 | 0 | 15 |
STP314 | Özel Bağcılık |
![]() |
2 | 2 | 5 |
STP409 | Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi |
![]() |
2 | 0 | 3 |
ASC406 | Servis Teknikleri ve Uygulamaları |
![]() |
2 | 2 | 5 |
STP418 | Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri |
![]() |
2 | 0 | 5 |
STP312 | Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları |
![]() |
2 | 0 | 3 |
STP401 | Şarap Teknolojisi II |
![]() |
2 | 2 | 6 |
STP421 | Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması |
![]() |
2 | 0 | 2 |
Toplam AKTS: | 32 |