2017-04-12

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MÜDÜRLERİ TOPLANTISI ŞARKÖY’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Namık Kemal Üniversitesinin düzenli olarak gerçekleştirdiği Meslek Yüksekokulları Müdürleri Nisan ayı toplantısı Şarköy Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

Şarköy Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen Meslek Yüksekokulları Müdürleri toplantısı saat 10.30’da başlarken, toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Ertürk, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yüzübeyaz, Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Sıralı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü  Doç. Dr. Ertuğrul Recep Erbay ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Salih Öztürk ve Raportör Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Doğan Demir katıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay toplantıda yaptığı açıklamasında “Meslek Yüksekokullarımız bizim açımızdan oldukça önemlidir. Meslek Yüksekokullarımız bulundukları ilçe merkezinde son derece önemli fonksiyonları yerine getiriyorlar. İlçeler bazında yüksekokulların konumu çok daha önemlidir. İlçe ile bütünleşebilmeleri, ilçenin ve ülkenin genel manada ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesi konusunda gayret sarf etmeleri bizi memnun ediyor.” dedi.

Prof. Dr. Şefik Kurultay,  Meslek Yüksekokullarımızın Eğitim öğretim faaliyetleriyle alakalı genel değerlendirmelerde bulunarak, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi itibariyle Meslek Yüksekokullarına sınavla öğrenci alımı gerçekleştirileceğinden mevcut öğrenci kontenjanı göz önünde bulundurularak bazı bölümlerin kapatılabileceği, onların yerine yörenin sosyo-ekonomik yapısına uygun alternatif programların açılmasına ilişkin hazırlıkların yapılmasının gerektiğini belirtti. Ayrıca Üniversitemiz bünyesindeki Meslek yüksekokullarında eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik faaliyetler kapsamında yapılacak çalışmalara ait bazı önemli tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı.

Toplantı sonrası Şarköy Belediyesi Sosyal Tesislerinde Şarköy Kaymakamı Sayın Hamdi ÜNCÜ ve Şarköy Belediye Başkanı Sayın Süleyman ALTINOK ve Belediye başkan yardımcılarının katılımı ile öğle yemeği yendi. Davetlilerin oldukça memnun kaldığı toplantı ve anlamlı yemek daveti sonrası Namık Kemal Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Şarköy Kaymakamı Sayın Hamdi ÜNCÜ ve Şarköy Belediye Başkanı Sayın Süleyman ALTINOK’ a hediye takdiminin ardından Şarköy Belediye Başkanı Sayın Süleyman ALTINOK ta tüm davetlilere Şarköy ilçemizin tanıtımı ve kültürel değerlerine ilişkin hediyeler sundu.